Vi pratade bla om svenskmat och hur man saknar det "extra" mycket när man är utomlands, och min kompis nämnde att honhade lagat "Flygande Jacob". (Dettaär ett svensktgrytabaserad påkyckling medbananer,jordnötter ochbacon ochtillagas iugnen med lite grädde.) Man serverarden medris ochensallad. Jag var tvungen attgöra det.Jag har inteätit det på år och dag...Min grekiskamanälskade detockså, fast han tyckte namnet var lite konstigt ...och det kan man ju hålla med om ;)
Mix chili and light cream
Chop bananas
Fry chicken, bacon first. Then add the rest and put in in the oven
We were talking about Swedish food, and my friend mentioned she made "Flying Jacob". This is is a Swedish casserole based on chicken with bananas, peanuts, sweet chili and bacon and cooked in the oven with cream. You serve it with rice and a sallad. I had to make it! I haven't had it for years. My Greek husband liked it too. Although he thought the name was odd... which I agree. Why (or who)would name a dish like that?!