Sunday, March 4, 2012

Flying Jacob

Vi pratade bla om svensk mat och hur man saknar det "extra" mycket när man är utomlands, och min kompis nämnde att hon hade lagat "Flygande Jacob". (Detta är ett svenskt gryta baserad på kyckling med bananer, jordnötter och bacon och tillagas i ugnen med lite grädde.) Man serverar den med ris och en sallad. Jag var tvungen att göra det. Jag har inte ätit det på år och dag...Min grekiska man älskade det också, fast han tyckte namnet var lite konstigt ...och det kan man ju hålla med om ;)

Mix chili and light cream

Chop bananas

Fry chicken, bacon  first. 
Then add the rest and put in in the oven
We were talking about Swedish food, and my friend mentioned she made "Flying Jacob". This is is a Swedish casserole based on chicken with bananas, peanuts, sweet chili and bacon and cooked in the oven with cream. You serve it with rice and a sallad. I had to make it! I haven't had it for years. My Greek husband liked it too. Although he thought the name was odd... which I agree. Why  (or who)would name a dish like that?!