Monday, October 31, 2011

Cupcakes

För en fika paus stannade vi hos Toni Martin Cupcakes & Cakes . Dessa läckra skapelser finns med smaker citron, jordgubb, champagne, blåbär, müsli och double and triple chocolate (!). Fast du behöver inte åka hela vägen till Napflio har de också en butik i Kifssia i Aten.

Dears gulliga personal hjälper dig i cupcakes djungeln.
 

Är de inte söta? 


Mer cup-cakes

Nafplio

I helgen besökte vi Nafplio, en hamnstad ca två timmar från Aten. Nafplio var Greklands huvudstad från 1821 till 1834 och har en lång spännande historia eftersom den har tillhört Venetianarna, Bysantinerna, Franker, Turkar med flera. Idag är det en vacker liten stad med smala gator, konstgallerier, trendiga butiker, mysiga barer, boutique hotell och många gamla byggnader
Utsikt från hotellet

Nafplio

Nafplio

Good night from Glyfada

God natt och sweet dreams från Glyfada ♥
Solnedgång i Glyfada

Sunday, October 30, 2011

Lazy Sunday morning

På söndagar brukar vi njuta av en stor frukost. Idag blev det scrabble-ägg, lax, nybakat bröd, apelsinjuice, nybryggt kaffe och en massa tidningar. Efter en mysig förmiddag är det nu dags att ta en ordentlig power walk. Jag måste vara redo för om två veckor jag har anmält mig till detta Athens classic marathon
Dagens frukost

Saturday, October 29, 2011

Li-LA-LO

Idag har jag på mig detta söta halsband från det grekiska märket Li-LA-LO *lite konstigt namn*. De gör unika smycken som blandar nytt med klassiskt. De görs av allt från 18K guld, sterling silver till rostfritt stål och plast (!)
Li-LA-LO spring collection 2011
Ett annat fint Li-LA-LO smycke.

Yellow bag

För att matcha min gula kappa, blev det denna gula väska med en stor rolig tofs.

Me likee

Glad tofs

La Vie en Rose

Endast i Grekland kan du hitta dessa fantastiska rosor på hösten. Visst är det en läcker fuschia rosa?
Vacker ros

Friday, October 28, 2011

Greek music

Grekisk musik är så mycket mer än bara bouzoukia. Här är en riktigt bra låt:


(bild lånad härifrån)

Happy national day

Happy national day till alla i Grekland. Idag är alla lediga och firar Oxi dag. Grekland har inte en utan två nationaldagar, den ena idag den 28 Oktober och den andra den 25 mars. Idag har jag dessa vackra (och budget-friendly) leopard skor på mig - lite animalprint piffar alltid till en outfit!
Sko från Zara

Bon appetit

Mini-pies
Dagens middag: mini pajer med cocktailtomatos, mozzarella och massor av färsk basilika. Servera med en fräsch roccula sallad. Both pretty and yummy!

Bright & yellow

Jag är lite trött på alla svarta kappor. jag bestämde mig för att satsa på en härlig gul kappa den här hösten. Min kommer från Zarah och finns i rött och blått också.
Min gula Zara kappa

Thursday, October 27, 2011

Happy nameday to you

Namnsdagtårta
Igår hade bla Dimitris och Dimitra namnsdag, (dessa är två myckeeeet vanliga grekiska namn). I Grekland följer man ofta traditionen att döpa sina bebisar efter en mor-eller farförälder, så det betyder att många människor har samma namn - tex heter ofta kusiner samma sak. Vanliga killnamn är Kostas, Yiannis, Christos & Dimitris. För tjejer är Maria, Elena och Katarina är populära.

Namn dagar är superviktigt. Jag frågade min grekiska man och han sa att det är mycket lättare att hålla reda på folks namnsdagar jämfört med födelsedagar när man måste memorera unika datum för varje person. Easy peasy!

Mac screensaver

Jag var nere vid stranden i Glyfada och såg dessa sten, ser de inte ser ut som en Mac-skärmsläckare?!
Fina stenar

Fler fina stenar

Good night from Glyfada

God natt från mitt vackra Glyada.
Kavouri, Glyfada

Wednesday, October 26, 2011

La hasta esta muy loca

I Glyfada kan du äta nästan vad som helst. Du hittar allt från sushi, Fridays till Libanesiskt.Gömd bakom den lokala idrotsshallen är Amigos. Du sitter i deras mysiga trädgård bland palmer och bananplantor och mumsar delicious mexikansk mat. Så igår träffade jag mitt tjejgäng för en middag och drinkar och massor av prat. Fajitas, enchiladas, nachos, guacamole och såklart en och annan frozen strawberry margarita blev det. Yummy !
Amigos, Glyfada

The Pippa bag


Modalu's Pippa Bag i svart

Modalu's Pippa Bag i grått
Just nu jag gillar det här klassiska väska. Kate Middeltons fashionista syster använder det ofta och skaparna bakom handväskan har faktiskt döpt om den till "The Pippa bag".

Tuesday, October 25, 2011

Mer än souvlaki

Kikärtersoppa
Grekisk mat är så mycket mer än souvlaki och fetaost sallad. De älskar tex grönsaksrätter och göra riktigt goda rätter med bönor, zucchini, tomater, ärtor, linser och ... kikärter ... igår jag fixade ihop en chickeapeas soppa inspirerad av Marcco med olivolja, lök, vitlök, kanel, cumim, cayennepeppar, söt paprika, tomater. Huset luktade gudomligt .... eller som min man uttryckade "an Indian spice market".

What I am reading

 Intressant bok
Okey så jag älskar skvallertidningar. Varje vecka läser jag Hello och InTouch och när min mamma skickar ner Hänt Extra och Svensk damtidning läser jag dem religiöst. Men då och då läser jag en riktig bok. Denna månad har jag "Dreams of Joy" av Lisa See på gång som handlar om 19 åriga Joy Louie som rymmer från sitt hem i 1950-talets Amerika för att börja ett nytt liv i Kina.

Monday, October 24, 2011

Underbart nagellack


Ny favorit
Chanel nya Graphite Le Vernis är en magisk färg med inslag av grått, silver och svart. Denna lite mörkare färg passar fint för hösten.

Friday, October 21, 2011

Home sweet home : Glyfada

Glyfada (grekiska: Γλυφάδα) är en förort till Aten. Denna mysiga stadsdel ligger i södra delarna med nära till beachen. Glyfada är känd för fina kaféer, restauranger, butiker och klubbar. Glyfada kallats ibland för "Greklands Hamptons". Men bland fotbollspelare, bouzukia sångerskor och Lamborghinis finns fortfarande det traditionalla Grekland. Varje Torsdag är det lokal markand där du hittar allt mellan himmel och jord. Det finns fortfarande genmytliga tavanernor där greker dricker kaffe och pratar politik.

Astir Beach, Glyfada

Denna blogg handlar om livet i just Glyfada som ibland är glamoröst med shopping, fina restauranger, människor från hela världen och manikyr. Men den handlar också om om att lära sig grekiska, hur man lagar kalamares och ta sig runt i ett land där ibland allt är upp och ned och 50 år tillbaka i tiden :-)